Massage gun guide

Thuis gebruik maken van een Massage gun is ideaal voor sporters. Maar wat moet je wel en wat moet je niet doen? Dat is in deze guide voor je uitgelegd. 

Ontspanning

Blessure preventie

Prestatie verbetering

Wat zijn de voordeelen van een Massage gun

De massage gun kan je inzetten verschillende doelen, namelijk voor activatie van je spieren en het masseren van je spieren. Voor beide doelen is het gebruik hetzelfde alleen de timing waarop je de gun gebruikt varieert. Hieronder staat uitgelegd wat je vooral wel en vooral niet met een massage gun moet doen. In de sidebar hiernaast kan je per lichaamsdeel video’s vinden om te zien hoe de massage gun gebruikt kan worden. 

De massage gun kan je inzetten verschillende doelen, het gebruik blijft echter hetzelfde. Alleen de timing waarop je de gun gebruikt varieert. Hieronder staat uitgelegd wat je vooral wel en vooral niet met een massage gun moet doen. In de menubar hierboven kan je per lichaamsdeel video’s vinden om te zien hoe de massage gun gebruikt kan worden. 

Hoe zet je de massage gun veilig in?

Do's

Gebruik de massage gun voor spiermassage van gezonde spieren. Hiermee bedoelen we spieren waar je geen blessures aan hebt. Je kan de gun inzetten om ontspanning in gespannen spieren te brengen. Dit doe je vooral na de training.

Voor de training wil je dat je spieren goed actief zijn. Hiervoor kan je de massagegun vooraf aan je training inzetten. Dit doe je door de gun te gebruiken op specifiek de spieren die je gaat gebruiken. tijdens die training. Voor hardlopen zijn dat voornamelijk je kuiten, bovenbenen/hamstring en heupen.

Dont's

Pezen reageren niet goed op de massage gun, zeker niet rond de aanhechting op het bot. Daarom moet je hem nooit specifiek op een pees inzetten. Op de video’s waarin we het gebruik van de gun voordoen laten we zien waar de pezen zitten en hoe je voorkomt dat je deze provoceert. 

Dit klinkt heel logisch en dat is het ook. Zet de gun niet in op botten, die reageren niet goed op het massage pistool. 

Bij blessures kan je de massage gun prima inzetten. Het is echter wel belangrijk dat je weet wat je doet. Gebruik hem niet zomaar bij elke blessure maar vraag eerst om advies van een professional. 

Wanneer gebruik je de verschllende opzetstukken?

Hieronder de 4 opzetstukken die wij gebruiken op de massage guns die wij uitlenen. Heb je een eigen gun? Dan gebrirkt deze waarshcijnlijk dezelfde soort opzetstukken. Zo niet neem dan gerust contact met ons op. 

Bal

Het balvormige opzetstuk zorgt voor een goed verdeelde druk op een groter gebied. Dit is een perfect opzetstuk als je grote oppervlakte wilt aanpakken zoals benen, billen, rug en buikspieren.

Punt

De punt is bedoeld om specifieke punten te behandelen. Je kan hem perfect inzetten voor spierknopen of kleinere oppervlaktes. De druk zal niet over een groot gebied verdeeld worden. Perfect te gebruiken voor de voetzolen.

Vork

De vork bestaat uit twee punten. De kracht zal gelijk over beide punten verdeeld worden. Ideaal om in te zetten langs de wervelkolom.

Plat

Dit opzetstuk is ideaal voor de alle gebieden die je wilt behandelen. Door het platte opzetstuk heb je een groter oppervlakte en daardoor zal het altijd comfortabel voelen. Ideaal als warming-up voor het sporten dus.