RS Running team agenda

Clinicdag 1 - 21 of 28 januari

De eerste clinicdag van 2023 zal gaan over inspanningsfysiologie. Er zal een toonaangevende spreker zijn die uitleg zal geven over het nut van inspanningstesten voor hardlopers. Wanneer je moet testen en waarom een test per jaar onvoldoende is. Je kan ook alle vragen die je hebt over inspanningsfysiologie stellen. 

Het tweede deel van de ochtend zal de focus liggen op het trainen van de ademhalings. We zullen ingaan op de ademhalingstrainers zoals die van airofit. 

Clinicdag 2 - 25 februari

We gaan een interessante lezing krijgen o.a. over hoe je sportvoeding in een training en een race gebruikt. Vervolgens gaan we dit in de praktijk brengen door de oefenen met het gebruik van sportvoeding. Dit alles doen we vanaf ons pand in Hilversum en op de hei in Hilversum. 

Clinicdag 3 - 10km timetrial - 19 maart

We organiseren in 2023 voor het eerst een 10km time trial. Dit. betekend dus dat je 10km zo snel mogelijk gaat lopen. We starten strak om 09.00 omdat er direct na ons een groep triatleten gaat starten met een timetrial op de fiets. 

Locatie: Schillinkweg 6, 3896 LK Zeewolde
Starttijd: vanaf 09:00

Clinicdag 4 - trainen op de Vamberg - 22 april

Onze gastsprekers houden we als verassing nog even onder de pet, maar het zijn kanonnen! We gaan o.a.  ’s ochtends een interessante lezing krijgen o.a. over hoe je sportvoeding in een training en een race gebruikt. Hoeveel invloed zoutverlies effect heeft op je prestatie en hoe je dat kunt meten en opvangen.

Daarna gaan we verschillende clinics aanbieden op de Vamberg. Je kan schoenen testen van Saucony, bijvoorbeeld als je nog niet op carbon schoenen hebt gelopen. Daarnaast is er voor de fietsers onder ons de mogelijkheid om Ceepo fietsen te testen. Om de honger te stillen staan er lekker broodjes & drinken klaar!

We zijn te gast bij de prachtige sportschool van Niels van As.

Locatie: Trainingsstudio Hoogeveen, Van Echtenstraat 37, 7902 EK Hoogeveen

Starttijd: vanaf 09:00

Clinicdag begin mei

Begin mei organiseren we een leuke hardloopclinic waar het onderwerp z.s.m. van bekend gemaakt zal worden.

Hardlooptechniek verbeteren

Voor het tweede deel van 2023 zal de agenda z.s.m. bekend gemaakt worden.

Hardlopen opbouwen