Zweet analyse

Met een zweet analyse kom je er achter wat het Natrium gehalte is in je zweet. Natrium is een van de belangrijkste elektrolyten die je uitzweet met sporten. Die hoeveelheid Natrium die je uitzweet kan echter zeer verschillen per persoon. Daardoor is er geen standaard voor iedere duursporter.  Per liter zweet kan de hoeveelheid natrium verschillen tussen de 250mg/L en 3000mg/L. Dit is genetisch bepaald en zal bij dezelfde sporter over het algemeen weinig variëren. Je hoeft deze test dan ook maar 1 of soms 2x te doen.

Voor duursporters is het belangrijk om te weten hoeveel ze uitzweten en hoe het natrium gehalte hiervan is. Op deze manier kan jij je sportvoeding optimaliseren voor de beste sportprestatie. 

Hoe werkt de test?

Voor het meten van de hebben wij speciale apparatuur die het gehalte natrium in je zweet kan meter. Om dit te kunnen meten hebben we dus een zweet sample van jou nodig. Om dit sample te verkrijgen hebben we een hebben we een speciale pleister die zich tijdens het sporten volzuigt met zweet. Hiervoor moet je voor 30min in te spannen. Van dit zweet sample kunnen we een analyse maken. Je krijgt hierna direct het resultaat. 

Boek een zweetanalyse

De zweetanalyse kost €109,95 maar wij adviseren dit te combineren met een inspanningstest. De combi van de inspanningstest en zweetanalyse kost €209,95.

Andere diensten