Hardloopanalyse geeft inzicht in looptechniek

Hardlopen lijkt een simpele beweging, maar schijn bedriegt. Door onze zitcultuur verliest ons lichaam aan kracht en souplesse, waardoor het de natuurlijke hardloopbeweging afleert. Mensen die ‘zomaar’ beginnen met hardlopen kunnen daardoor pijnklachten of blessures ontwikkelen. Bijna iedereen neemt zwem- of tennisles, maar voor hardlopen zou hetzelfde moeten gelden!

In principe zijn alle blessures onnodig. Wie op de juiste manier hardloopt, kan dat de rest van zijn of haar leven blijven doen zonder bang te zijn voor versleten knieën, enkels of heupen. Onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen geen enkel ongezond effect heeft op onze gewrichten, als het maar op de juiste manier gebeurt.

Spoor je zwaktes op met een hardloopanalyse

Spoor je zwaktes op en verbeter ze. Een gedegen hardloopanalyse is een goed begin om je persoonlijke sterktes en zwaktes in kaart te brengen. We kijken naar de stand en beweging van je voet, enkel, knie, heup, rug en armen. Hierbij sporen we de factoren van overbelasting op en geven we advies hoe je je bewegingspatroon duurzaam kunt verbeteren. Zo verklein je de kans op blessures. Op de lange termijn betaalt dat zich uit in gezonde, sterke gewrichten en jarenlang hardloopplezier.

Hoe werkt de 5D hardloopanalyse?

De analyse start met een fysiek assessment, hiermee brengen we in kaart hoe je lichaam in elkaar zit qua flexibiliteit en stabiliteit. 

Vervolgens stap je op de loopband en brengen we je looppatroon in kaart met het 5D analyse systeem.

Dan bespreken we de resultaten van de hardloopanalyse en krijg je persoonlijk advies om je hardlooptechniek te verbeteren. 

Alles bij elkaar zijn we 1uur bezig. 

Is een hardloopanalyse wat voor jou?

Hardloopschoen analyse?

Wil je meten welke schoenvoor jou goed is? Dan kan dat ook bij Running Solutions. We bieden in samenwerking met Run2Day in Hilversum de mogelijkheid om schoenen te testen tijdens de 5D analyse. Zo kun je op basis van de data een weloverwogen keuze maken. 

Je kan vooraf aan de loopanalyse aangeven welke schoen je nu gebruikt en de maat van deze schoen. Op basis hiervan kunnen we verschillende schoenen testen om zo tot de juiste schoen voor jou te komen.

Boek een hardloopanalyse

De hardloopanalyse is online te boeken  De kosten voor een hardloopanalyse bedragen €135,00. Dit is inclusief de schoenanalyse.

Liever een blessure intake + 5d loopanalyse? Dan kan dat voor een combinatieprijs van €205,-

Geef een hardloopanalyse cadeau

Met de cadeaukaart kan je een hardloopanalyse cadeau doen aan jezelf of iemand anders.