Gespecialiseerd in hardloopblessures

Jorin Kamps

Jorin Kamps is specialist in hardloopblessures. Sinds 2017 werkt hij alleen nog maar met hardlopers. Vanuit zijn praktijk in Hilversum helpt hij hardlopers van over heel de wereld blessurevrij hardlopen. Zelf is hij ook geen onverdienstelijke hardloper zo heeft hij de marathon in 2.34.44 gelopen april 2019.

Waarom specialiseren in hardlopen?

Hardlopen is Jorin zijn passie. Al sinds zijn achtste levensjaar is hij hardloper. Vanaf zijn tienerjaren deed hij mee op nationaal niveau. Helaas bleven de blessures niet uit en kon hij voor hij twintig werd de blessures al niet meer op twee handen tellen. Door de blessures kwam hij regelmatig bij de fysiotherapeut en zo ontstond de passie voor het beter maken van geblesseerde hardlopers.

Hardlopers beter maken

Na zijn studie Oefentherapie Mensendieck is Jorin Running Solutions gestart, een praktijk voor hardloopblessures. In het behandelcentrum in Hilversum helpt hij veel hardlopers weer terug naar pijnvrij hardlopen. Maar hardlopers kunnen ook beter worden zonder blessures te hebben.

Ervaring in Kenia

Sinds 2017 heeft Jorin regelmatig in Kenia gewerkt om de Keniaanse topatleten te ondersteunen in hun voorbereiding op grote marathons. Hij heeft gewerkt met Olympiërs, wereldrecord lopers, vele lopers uit de top 100 op de wereldranglijsten. De laatste twee jaar hebben er topatleten uit 24 verschillende landen op de behandeltafel van Jorin gelegen. 

Kennis door topsport voor recreatie sporter beschikbaar.

De kennis van hardloopblessures is door de ervaring met topsport enorm toegenomen. Deze kennis kan je perfect toepassen bij recreatie sporters. De recreatie sporter heeft veelal dezelfde type blessures als de topatleet. In topsport moet het herstel super snel gaan omdat elke gemiste training het verschil tussen de wedstrijd winnen en verliezen kan betekenen. In de recreatiesport is het plezier en gezond sporten uiteraard het belangrijkste. 

“Mensen vergissen zich nog weleens door te denken dat ik alleen maar topatleten behandel, maar dat is niet het geval. Ik behandel namelijk ook recreanten.''
Jorin Kamps
Hardloopblessure specialist