Waarom een hardloopanalyse?

Hardlopen lijkt een simpele beweging, maar schijn bedriegt. Door onze zitcultuur verliest ons lichaam aan kracht en souplesse, waardoor het de natuurlijke hardloopbeweging afleert. Mensen die ‘zomaar’ beginnen met hardlopen kunnen daardoor pijnklachten of blessures ontwikkelen. Bijna iedereen neemt zwem- of tennisles, maar voor hardlopen zou hetzelfde moeten gelden!

In principe zijn alle blessures onnodig. Wie op de juiste manier hardloopt, kan dat de rest van zijn of haar leven blijven doen zonder bang te zijn voor versleten knieën, enkels of heupen. Onderzoek heeft aangetoond dat hardlopen geen enkel ongezond effect heeft op onze gewrichten, als het maar op de juiste manier gebeurt.

Spoor je zwaktes op en verbeter ze. Een gedegen hardloopanalyse is een goed begin om je persoonlijke sterktes en zwaktes in kaart te brengen. We kijken naar de stand en beweging van je voet, enkel, knie, heup, rug en armen. Hierbij sporen we de factoren van overbelasting op en geven we advies hoe je je bewegingspatroon duurzaam kunt verbeteren. Zo verklein je de kans op blessures. Op de lange termijn betaalt dat zich uit in gezonde, sterke gewrichten en jarenlang hardloopplezier.

Verklein de kans op blessures

Jarenlang hardlooplezier

Persoonlijke sterktes en zwaktes in kaart brengen