Met een fietspositie meting kan je sneller en pijnvrij op je racefiets zitten. Lex Hoogervorst is onze specialist op dit gebied en zal je helpen zo snel mogelijk blessurevrij te fietsen. 

Fietspositie meting

Bij Running Solutions komen er wekelijks veel triatleten langs met blessures. Wij geloven dat je fietspositie erg veel kan bijdragen aan het voorkomen en het genezen van je blessures!

Een dynamische fietspositie meting geeft informatie over hoe er gefietst wordt.
Door een betere fietspositie zal de wielrenner zijn trapfrequentie/trapkracht beter kunnen benutten en blessures kunnen voorkomen.

De beste positie op je fiets

Tijdens de dynamische fietspositie analyse wordt de fiets geplaatst op een Tacx. Er wordt een test uitgevoerd. Tijdens deze test wordt er gefilmd van de voorkant en zijkant. Met deze beelden bepalen we de persoonlijke en meest ideale fietsafstellingen.

Daarnaast wordt er tijdens het fietsen een analyse van de traptechniek gemaakt en een links recht analyse.

Hoe zit je in elkaar?

Vervolgens wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan. Tijdens dit onderzoek gaan we op zoek naar de risicofactoren die blessures kunnen veroorzaken en meten we juist je kracht. Hieruit ontstaat een overzicht van sterktes en zwaktes. 

Onze specialist Lex Hogervorst gaat je tijdens de afspraak verder helpen zo snel mogelijk weer fit op je fiets te zitten. 

Analyse

Tijdens de dynamische fietspositie analyse kijken we naar je houding op de fiets maar ook naar je lichamelijke sterktes en zwaktes door lichamelijk onderzoek. 

We kijken naar de volgende punten:

Voetplaat afstelling
Zadelhoogte afstelling
Zadel-stuur afstelling
Ideale time trail positie (indien van toepassing)
Links/Rechts trap analyse
Ideale trapcyclus
Lichamelijk onderzoek (door sport-fysio)
Bespreken sterktes en zwaktes
Oefeningen ter verbetering van zwaktes

Meting

Liever geen lichamelijk onderzoek maar alleen een fietsmeting? Dan is de meting perfect voor jouw!

We kijken naar de volgende punten:

Voetplaat afstelling

Zadelhoogte afstelling
Zadel-stuur afstelling
Ideale time trail positie (indien van toepassing)

Meer weten?

Wilt je meer weten over de services van Running Solutions? Vul dan direct ons onderstaande contactformulier in! Wij zullen je zo snel mogelijk verder helpen! Je kan ook bellen naar 06 50 63 05 10.