Dynamische Warming-up

Een goede warming-up is belangrijk voor elke hardloper. Dit zorgt ervoor dat je de spieren goed voorbereid op de training die eraan komt en de kans op blessures neemt af.

Veel mensen gebruiken statisch rekken als warming up. Bij Running Solutions raden wij dit niet aan voor de training. Dit zou volgens ons de prestatie tijdens de wedstrijd of training kunnen verminderen. Als cooling down zijn de statische stretches wel aan te raden.

Een dynamische warming up is goed om je lichaam klaar te stomen voor de prestatie die hij moet gaan leveren. Onderstaande oefeningen kan je voor elke training doen als opwarming. Dit heeft als effect dat de flexibiliteit van de gewrichten en spieren goed is. Daarnaast zijn de spieren goed actief voor het sporten!

Zorg ervoor dat je vooraf ongeveer 5 minuten bent gaan joggen.

Oefening 1: Hielloop / teenloop

Uitvoering:
Hielloop: Til de tenen op en stap naar voren op de hiel. Maak een aantal passen en houd je tenen van de grond. Wissel beide benen af ​​terwijl je loopt.
Tenen loop: Stap naar voren en sta op je tenen terwijl je vooruit loopt.
Herhalingen:
2×10 stappen hielloop
2×10 stappen tenenloop
Video:

Oefening 2: Knie naar borst loop

Uitvoering:
Staan op een been, pak de knie van het andere been en trek naar je borst tot een rek wordt gevoeld in de bilspieren. Houdt je hoofd en borst rechtop. Houd stretch 1-2 seconden vast. Stap naar voren en trek de knie naar de borst met het andere been. Wissel benen af ​​terwijl je vooruit loopt.
Herhalingen:
2×20 stappen
Video:

Oefening 3: Quadriceps rekken

Uitvoering:
Sta op een been, buig de tegenoverliggende knie en breng je hiel naar je billen. Pak de enkel vast en trek tot je rek aan de voorzijde van het bovenbeen voelt. Houd stretch 1-2 seconden vast. Wissel benen af ​​terwijl je vooruit loopt.
Herhalingen:
2×20 stappen
Video:

Oefening 4: Hamstring stretch

Uitvoering:
In een voorwaarts lopende beweging schop je een been recht voor je uit en bereik je tenen met de andere hand tot een stuk wordt gevoeld in de achterkant van je bovenbeen. Houd je rug recht en rol van hak tot teen over het been van de stand. Wissel benen af ​​terwijl je vooruit loopt.
Herhalingen:
2×8 stappen
Video:

Oefening 5: Lunge heupflexor rekken. 

Uitvoering:
Begin met de voeten op schouderbreedte uit elkaar. Stap voorwaarts met de linkervoet. Buig de linkerknie, waarbij de knie op één lijn blijft met de voet. Een zachte rek moet worden gevoeld in de rechter lies. Houd stretch 1-2 seconden vast. Keer terug naar staan ​​door naar voren te stappen. Herhaal dit met rechtervoet. Wissel benen af ​​terwijl je vooruit loopt.
herhalingen:
2x16steps
Video:

Oefening 6: Figuur 4

Uitvoering:
Ga op een been staan ​​en til de voet van het andere been op naar het midden van je lichaam. Pak de knie en de voet vast en trek deze naar je borst tot een rek in de bil wordt gevoeld. Houdt je hoofd en borst rechtop. Houd stretch 1-2 seconden vast. Wissel benen af ​​terwijl je vooruit loopt.
Herhalingen:
2×10 stappen
Video:

Oefening 7: Hamstring stretch voeten in en uitdraaien.

Uitvoering:
Stap voorwaarts waarbij beide voeten naar binnen roteren. Buig vervolgens voorover tot je een goede rek in de hamstring voelt. Kom weer rechtop staan en stap opnieuw naar voren maar ditmaal met de voeten naar buiten geroteerd.
Herhalingen:
2×16 stappen
Video: