Hardlopen voor beginners

Is het je uitgangspunt om fit te blijven door te gaan hardlopen? Wanneer je voordehand bezig bent met het analyseren van je loopstijl en rekening houdt met je fysieke capaciteiten geniet u van een kostbaar voordeel tegenover mensen die dat niet doen. De uitdrukking ‘hardlopers zijn doodlopers’ ken je vast wel. Alhoewel wij je als sportmedisch centrum eerder willen helpen als demotiveren dienen wij toch eerlijk met je te zijn. Wanneer je begint aan hardlopen zonder rekening te houden met jouw fysieke mogelijkheden zul je de eindstreep namelijk niet halen. Indien je vroeg van tevoren aan de slag gaat met je loopstijl anticipeer je op succes. Running Solutions helpt je te ontwikkelen en legt graag uit waarom dit van groot belang is voor de beginnende hardloper.

Hardlopen voor beginners: waar moet ik beginnen?

Als je op het punt staat om te beginnen met hardlopen zijn er verschillende dingen die je kunnen helpen om goed van start te gaan. Afhankelijk van je levensstijl dient er een schema opgesteld te worden wat specifiek op jou gericht is en daarom een andere invulling vereist. Running Solutions baseert deze (op den duur) op hardloopniveau, eerder gelopen wedstrijden en tijden, geschiedenis qua training en de persoonlijke doelen die jij voor jezelf stelt. Door meteen goed van start te gaan verminder je blessurekans en loop je snellere tijden. Bovendien passen wij een hardloopschema aan op jouw planning. Op deze manier neem je de argumenten om te stoppen weg – waar beginnende hardlopers altijd mee te maken krijgen! – en blijf je constant gemotiveerd om je doelen te behalen.

Motivatie door een gezamenlijk aan een doel te werken

Naast individuele begeleiding in de vorm van een persoonlijk schema kun je ook hardlopen onder begeleiding. Dit kan zowel individueel als in groepen. Hoe dan ook werk je samen aan een doel en leidt dit over het algemeen tot betere resultaten. Of je nu gaat hardlopen om in conditie te blijven, wilt afvallen of gewoon omdat je het leuk vindt. Behalve motivatie heb je weinig nodig om te gaan hardlopen en levert deze vorm van work-out een gezonde geest op. Running Solutions is van mening dat de sleutel tot doorpakken het stellen van gezamenlijke doelen is. Net zoals jij streven wij er naar om jou goed van start te laten gaan bij het beginnen met hardlopen!

Neem contact met ons op!

Van plan om te gaan hardlopen? Running Solutions biedt een breed pakket aan diensten ter motivatie van dit idee. Bij interesse in onze dienstverlening verzoeken wij je vriendelijk om contact op te nemen door middel van het contactformulier. Wij staan graag voor je klaar!