Onze visie

Running Solutions is dé hardloopblessurespecialist van Amsterdam en omstreken. Wij behandelen alle sportblessures die gerelateerd zijn aan hardlopen. Wij geloven dat iedereen blessurevrij kan hardlopen.

Onze missie

Running Solutions is een sportmedisch centrum voor de hardlopende mens, in welke sport dan ook. Wij helpen sporters met het ontwikkelen van een efficiënte en gezonde loopstijl, zodat de kans op blessures tot een minimum wordt beperkt. Bij blessures zorgen wij voor het snelste traject naar herstel. Dit doen we voor hardlopers, sprinters, voetballers, hockeyers, basketballers, handballers, korfballers en elke andere sport waarbij hardlopen een rol speelt.

Bij Running Solutions benaderen we de sporter op een individuele en holistische manier. We bekijken het gehele plaatje van loopstijl, blessuregeschiedenis, werksituatie en andere factoren om een behandeling of coaching op maat te bieden, toegespitst op jouw unieke lichaamsbouw en levenssituatie. Onze missie is om je sneller, sterker en langer te laten hardlopen. Door je stabiliteit en techniek te verbeteren en bij blessures de achterliggende oorzaak op te sporen, brengen wij je naar jouw topniveau.

Onze werkwijze

Na een intake gesprek kijken we via een statische bewegingstest hoe jouw spieren en gewrichten bewegen. Vervolgens filmen we je tijdens het uitoefenen van jouw sport. Op basis van beide tests maken we een grondige analyse van je sterke en zwakke punten. Je krijgt een heldere (paramedische) diagnose over de oorzaak van je blessure(s).

Via de behandeling vergroten we de beweeglijkheid van de geblesseerde spieren en/of gewrichten. We geven je kracht- en coördinatieoefeningen op maat waarbij je bewust werkt aan je zwakke punten. Dit vertalen we door naar jouw specifieke sport of bewegingssituatie. Zo kun je de verbeteringen direct in jouw bewegingspatroon integreren.

Als we je weer terug op je niveau hebben gebracht, zorgen we er ook voor dat je daar blijft. We geven je specifieke oefeningen en tips mee om je lichaam ook in de toekomst blessurevrij te houden. Met onze nazorg zorg je ervoor dat je lichaam zijn taken juist blijft uitvoeren. Zo val je niet meer terug in slechte bewegingsgewoontes

 

persoonlijk hardloopschema

image-divider

Ons team

Jorin Kamps

Jorin Kamps

Oefentherapeut Mensendieck - praktijk eigenaar

Als praktijkeigenaar heeft Jorin met Running Solutions een unieke werkwijze neergezet die zeer effectief is voor het behandelen van hardloopblessures. Dit is terug te zien in het aantal tevreden clienten en het werken binnen de wereldtop van het hardlopen. Zo heeft Jorin atleten geholpen naar de olympische spelen, wereldkampioenschappen en alle major marathons. Hij kijkt op een unieke manier naar het lichaam en relateert de manier waarop het lichaam beweegt en gebruikt wordt in relatie tot jouw blessure.

Lex Hoogervorst

Lex Hoogervorst

Msc. Sport fysiotherapeut

Lex heeft zich als Msc. sport fysiotherapeut gespecialiseerd in heup, knie en enkelblessures. Als oprichter van de Stichting Knienetwerk Nederland brengt hij fysiotherapeuten, cliënten en artsen bij elkaar brengt voor de beste knierevalidatie. Lex houdt zich naast het behandelen van hardloopblessures bezig met behandelen en voorkomen van fietsblessures. Door middel van dynamische fietspositie analyses behandel ik ondersteuningsvragen op wielrengebied. Dit zijn behandelingen ter preventie van wielrenklachten en daarnaast verschillende specifieke behandelingen bij wielrenblessures.

Paul Zwama

Paul Zwama

Hardloopcoach en professioneel marathonloper

Met jaren ervaring als vitaliteitscoach, ondersteunt Paul bedrijven om hun personeel gezond en vitaal te houden op zowel het fysieke als mentale vlak. Dit doet hij d.m.v. persoonlijk advies, lezingen en beweegprogramma’s. Daarnaast is Paul marathon loper, met als beste tijd 2.18:19! Daarnaast heeft Paul een mooi trackrecord waarbij hij in 2014 Nederlands Kampioen op de marathon werd! Paul is bij Running Solutions actief voor hardlooptrainingen en hardloopanalyses! Paul gaat samen met jou aan de slag