Altijd gezellig als Jorin Kamps van Running Solutions belt. Zojuist heeft hij een presentatie over hardlopen gegeven. De oefentherapeut mensendieck uit Amsterdam heeft van zijn passie zijn werk gemaakt, namelijk mensen pijnvrij laten hardlopen. Door zijn jarenlange ervaring als atleet weet hij de oorzaak van een blessure snel te herkennen. In zijn nieuwe behandelcentrum in Ouderkerk aan de Amstel hoopt hij hardlopers weer snel aan het rennen te krijgen. Zijn inspirerende verhaal.

Door Jasper Boot

Wie Jorin Kamps kent, weet dat hij alles goed wil doen. Zijn bedrijf, Running Solutions, is in een relatief kort tijdsbestek een begrip geworden in de hardloopwereld. Dat kwam vanzelfsprekend niet uit de lucht vallen, want de Amsterdammer heeft de afgelopen jaren de nodige kennis over hardloopblessures opgedaan.

Jorin Kamps (eigenaar Running Solutions)

Ervaring in Kenia
Op een zomerse avond in 2016 raakte de oefentherapeut mensendieck aan de praat met Frank Hartkamp. De fysiotherapeut van Volare Sports raakte onder de indruk van zijn kennis over hardloopblessures en vroeg of hij interesse had om de atleten van Volare in Kenia te begeleiden. Met beide handen greep Kamps zijn kans om de beste atleten ter wereld te behandelen. Hij vloog regelmatig naar het Afrikaanse land om de snelste marathonlopers van de wereld ‘wedstrijdklaar’ te maken voor hun volgende marathon.

De ervaring uit Kenia nam hij mee naar Amsterdam om zijn geleerde kennis over te brengen op andere hardlopers. En met succes. “Mensen vergissen zich nog weleens in het feit dat ik alleen maar topatleten behandel, maar dat is niet het geval. Ik behandel namelijk ook recreanten. Sterker nog; de ervaring die ik in Kenia heb opgedaan kan ik prima toepassen op recreanten”, benadrukt de 26-jarige specialist.

“Mensen vergissen zich nog weleens in het feit dat ik alleen maar topatleten behandel, maar dat is niet het geval. Ik behandel namelijk ook recreanten.

Vakgerelateerde cursussen
Alleen zijn hbo-diploma Oefentherapie Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam vond Kamps niet goed genoeg. Regelmatig volgt hij vakgerelateerde cursussen om meer kennis over hardlopen en blessures te vergaren. “Recentelijk heb ik de cursus dry-needling met succes afgerond en dat zal zeker niet de laatste zijn.”

Specialist op het gebied van hardlopen
“Of ik ook andere sporters behandel?”, herhaalt Kamps mijn vraag. “Naast hardlopers behandel ik natuurlijk ook andere sporters. Wel ben ik voornamelijk gericht op het onderste deel van het lichaam, want armen en schouders behandel ik minder vaak. Voetballers, volleyballers en hockeyers lopen namelijk ook.”

Wel ben ik voornamelijk gericht op het onderste deel van het lichaam, want armen en schouders behandel ik minder vaak. Voetballers, volleyballers en hockeyers lopen namelijk ook.

Ambities van Running Solutions
Kamps droomt groot en hoopt van Running Solutions hét hardloopcentrum van Nederland te maken. De overgang naar zijn nieuwe locatie in Ouderkerk a/d Amstel is al een stap in de goede richting. “Over een paar jaar hoop ik een team van specialisten om mij heen te hebben verzameld. Allemaal experts om geblesseerde hardlopers zo snel mogelijk weer te kunnen laten hardlopen.”

De nieuwe locatie in Ouderkerk a/d Amstel is een inspirerende omgeving. Met een hardloopshirt van Kenia en een foto van Kamps en topatleet Jake Robertson aan de muur krijgt de behandelruimte een extra dimensie.

Nadat ik de telefoon had opgehangen en zijn verhaal begon uit te werken, besefte ik mij één ding heel goed; als hardloper ben ik bij Running Solutions aan het goede adres. De huidige maatschappij vraagt om specialisten. Door zijn jarenlange ervaring als atleet en specialisme op het gebied van hardlopen, zal ik met elke blessure naar hem toegaan. Wil jij een afspraak maken bij Running Solutions? Dat kan! Maak via onderstaande button een afspraak.